Összesen: 0 Ft

Gyakran Ismételt Kérdések

A Mosható pelenkával nem termelsz szemetet, ez által véded a környezetet.
1.5-2 tonna eldobható pelenkával lehet számolni egy gyermek pelenkázási időszaka alatt.
Minden gyermeknél ajánlott használni, kisfiúknál, pedig kifejezetten ajánlani szokták, mivel sokkal jobban szellőzik, mint az eldobható. A külsők és a betétek is jobban szellőznek, természetesebb anyagokból készülnek, mint az eldobható pelenkák.

A mosható pelenkázás csak akkor jelent 'macerát' ha feleslegesen túl bonyolítod a dolgot. Én sokszor találkozom olyan anyukákkal-kismamákkal,nagy mamákkal, akik különböző mosható pelenkázásról szóló felvilágosító előadásokon sokszor téves bonyolult információkat kapnak az egész témáról, hogy inkább el se szeretnék kezdeni.
Pl:arról, hogy és mivel mossanak,rengeteg munkát sorolnak fel, mint amennyi valójában szükséges.
Amit én tudok nektek ajánlani: 8 db külső és kb 25 db betét használatával,hetente 2-3 mosást jelent (saját ruháinkkal együtt mosva) ez által nem veszünk el időt a gyermekünkkel való foglalkozástól sem.

Minden testalkatú gyermekre fel lehet adni.
Használható mindennapi vagy akár fürdő pelenkának is.
Nem igényel külön bánásmódot, ezért saját ruháinkkal együtt lehet mosni.
Modern, változatos, vidám színekkel, mintákkal és ezek kombinációival kapható.
Használatával spórolni lehet szobatisztaságig, mivel nem kell rengeteg méretet megvenned, elég csak egyszer az újszülött méretről váltanod a normál, méretre. (az eldobható pelenka árának az 1/3-a a költség).
A Pul külső (légáteresztő viszont nedvesség záró) anyagból készül.
A betéteket két féle anyagból készítem: Lehet bambuszos vagy mikro szálas anyagút választani.
Alapból egy próba szetthez egy-két külsőt, és 2-2 betétet szoktam ajánlani.

Magyar kézműves termék.

Alapból a detKKo pelenka rendszer a napi pelusozásra lett kifejlesztve, de egy vékony kis úszáshoz való betéttel úszópelussá is varázsolható.

Bambuszos vagy Mikro szálas legyen, vagy esetleg variálod a kettő fajtát?
Szoktam ajánlani,hogy mind a kettőt próbáld ki, akkor megtudod, melyiket fogjátok szeretni (mi mind a kettőt)1-2 db Újszülött-koraszülött külsőhöz 2-2 db különböző fajtájú, esetleg méretben is különböző legyen (Alulra 1 közepes erre rá 1 kicsit).
1-2 db Normál külsőhöz 2-2 db különböző fajtájú, esetleg méretben is különböző legyen (Alulra 1 nagy erre rá 1 közepes).
Természetesen nem kell minden alkalomra 2 db betétet betenni a pelenkába.
Ez által lehetőséged nyílik arra, hogy próbálgasd, ha éppen az egyik betét koszos,addig a másikkal próbálhatod.
Minőségi, egyedülálló nedvszívó maggal ellátott 5 rétegű bambusz és mikro szálas betéteket tudunk adni a külsőkhöz, 3 méretben: Érdemes tudni, hogy egy nedvszívó maggal ellátott mikro szálas vagy bambusz betét annyit szív, mint 3-4 tetra, mégis kicsi csomagot kapsz.

Ki melyiket szereti?
A bambuszos puhább, vékonyabb, természetesebb, gyorsabban elvezeti a pisit viszont nehezebben szárad, könnyebben gyűrődik.

A mikro szálas vastagabb, gyorsabban szárad, ezért télen praktikusabb, nehezebben gyűrődik.
Én általában alulra teszem a mikro szálasat, rá a bambuszosat és rá a szárazon tartót. Így nekem visz este is akár 10 órát is.
Tudni kell a betétekről,hogy kell nekik minimum 3-4 mosás-szárítás a megfelelő nedvszívó hatás eléréséhez.
Kezdetben érdemes egy kis betéttel kezdeni, majd ahogy nő a baba, (vagy éjszakára) ajánlott a közepesre váltani. Sokat pisilő babáknál, vagy éjszakára, vagy hosszabb utakra a kicsit és a közepeset egymásra is lehet tenni. (Mindig különböző méretű betétet jó egymásra tenni, mert úgy igazodik jól a babára.)
Később ezeket a betéteket a normál pelenkában is tudjátok használni, akár egy nagy betéttel is kombinálható, annak tetejére is tehetitek (éjszakára nagy+közepes, nappalra nagy+kicsi).
Nappal elég szokott lenni a közepes vagy nagy betét is, viszont estére vagy hosszabb utakra szeretem a 2 betétet (alulra a nagy mikroszálas és rá egy közepes bambuszos)Nekünk 8 db pul külsőnk van és 1 db Kendős pelus,30db betét vegyesen.

Természetesen használható más betétekkel is (tetra, prefford..stb).
Viszont a leg optimálisabb működéshez a hozzá kifejlesztett betétek használata ajánlott.

Kérheted a pelenkát:

Dupla védőgáttal vagy dupla védőgát nélkül.
Állítási lehetőség: Patenttal vagy tépőzárral.

A detKKo pelenka 2 féle méretben kapható!

Újszülött-kopraszülött (2-7 kg)
Normál egyméretes (5-17 kg)

Pelenka külsők méretállítása:
A pelenka külső mérete több fokozatban állítható a baba életkorának és súlyának megfelelően.

Az alábbi ábra szerint patentozd a baba méretére a pelenkát

újszülött-koraszülött méretű pelenka külső:


normál, egyméretes pelenka külső:

Pelenkák mosásánál ügyelj arra, hogy a mosógép dobja maximum ¾-ig legyen, hogy a pelenkáknak legyen elég helyük mosás közben.

Pelenka belsők (betétek) mosása:
A mosható pelenka belsők teljes nedvszívó képességüket 3-5 mosás után érik el.
A mosható pelenka belsőket általában 2-3 naponta szokás mosni, mely függ a készletünk darabszámától.
Mosás előtt érdemes a betéteket kicsavarni, vagy kicentrifugázni.
Kerüljük a mosószódát, mert nagyobb koncentrációban rongálhatja az anyagot.
A mosható pelenka betéteket általában 60 fokon szokás mosni, de bírják fertőtlenítésként akár a 90 fokos főzőmosást is.
A mosószermaradványok eltávolítása céljából érdemes az öblítő helyére ecetet tenni! (a pelenkabetétben maradt mosószermaradvány a vizelettel együtt olyan elegyet alkothat, ami kicsípheti az érzékeny babapopót.)
Öblítőt ne használjunk a betétek mosásakor, mert eltömíti a pólusokat és csökkenti a nedvszívó képességet. Mosó parfüm használata megengedett.
Mosószernek pedig a DM-es DenkMitet szoktam ajánlani.

Pelenka külsők mosása:
A pelenka külsőket sokszor elég csak kézzel kiöblíteni, vagy belsejüket kifelé fordítva szellőztetni.
A patentos vagy tépőzáras pelenka külsőket érdemes gépi mosás előtt bebiztosítani, össze patentozni vagy tépőzárazni, hogy mosás közben pl a tépőzár ne ragadjon bele semmibe, mert az roncsolhatja az anyagot.
A mosható pelenka külsőket betehetjük bármelyik aktuális (50 fok, 1200 centrifugafordulat alatti) mosáshoz. A külsőket lehet öblítővel is kezelni.
Én a külsőket az öblítés után, ha széklet is volt a pelenkában, akkor a saját ruháink közé betéve szoktam mosni.
Öblítő vagy mosó parfüm használata megengedett.
Mosószernek pedig a DM-es DenkMitet szoktam ajánlani.

Mosószer választásakor olyan mosószerrel mossunk, aminek enzimtartalma 5-15% között van és szappantartalma sem magasabb 5%-nál.
Én a DM-es DenkMitet szoktam ajánlani.
Folteltávolításra, fehérítésre kizárólag oxigén alapú fehérítőt használjunk.
Használható folteltávolításra pl: a marhaepe szappan.

Mosható pelenka tárolása:
A pelenkákat használat után minden esetben szedjük részeire: a külsőket és a belsőket máshogy érdemes tárolni.

A betétek: (belsők) mosás előtti tárolása:
A használt pelenkabetéteket a következő mosásig célszerű egy erre kinevezett fedeles vödörben tárolni (ecetes vízben).
A vödröt töltsük fel vízzel, majd tegyünk hozzá ecetet (10 l vízbe 1-2 dl ecetet).Az ecetes tárolással megóvjuk a pelenkákat a baktériumok elszaporodásától és a kellemetlen szagok kialakulásától.
A használt pelenkabetétet kivesszük a külsőből és az ecetes vízbe helyezzük (széklet esetén leemeljük a kaki fogó lapot, aminek a tartalmát a WC-be dobjuk, ha kell, a szilárd részeket zuhannyal lecsapatjuk).

A pelenka külsők tárolása:
A mosható pelenka külsőket ne áztassuk ecetes vízben!
A pelenka külsőket érdemes közvetlenül a használat után kiöblíteni, gyors száradásának köszönhetően hamar újra a babára adható. Ha nem öblítjük ki közvetlenül pelenkázás után, akkor szellős helyre téve, belsejét kifelé fordítva teregessük ki a következő mosásig.

Újszülött-koraszülött külsőhöz a kicsi és a közepes méretű betétet ajánljuk. Kezdetben érdemes egy kis betéttel kezdeni, majd ahogy nő a baba, (vagy éjszakára) ajánlott a közepesre váltani. Sokat pisilő babáknál, (vagy éjszakára, vagy hosszabb utakra) a kicsit és a közepeset egymásra is lehet tenni vagy a detKKo fél betéteit is használhatod ebben az esetben.(Mindig különböző méretű betétet jó egymásra tenni, mert úgy igazodik jól a babára.)Később ezeket a betéteket a normál pelenkában is tudjátok használni, akár egy nagy betéttel is kombinálható, annak tetejére is tehetitek (éjszakára nagy+közepes, nappalra nagy+kicsi).

Tiszta vagy használt pelenkák tárolására utazás közben ideális megoldás a pelenkazsák. Különböző méretben kaphatók, tetején húzózárral záródik. A dekor résznél található pánt segítségével,gyakorlatilag bárhova fel tudod akasztani (pl: autóban, babakocsira), záródás patenttal. PUL vízhatlan anyagból készítem, színes, dekor mintával.

A detKKo Mosható Szárazon tartó (kaki fogó lap) Eldobható papírbetétek helyett alkalmazható mosható lap.
Azért ajánlom a szárazon tartó betét használatát, mivel segítségével a baba bőre szárazabb marad, ugyanis a nedvességet bevezeti a pelenka betét mélyebb rétegeibe, viszont a babapopóhoz nem engedi vissza, ezáltal szárazon tartva a babád bőrét.
Milyen korban használható? Már újszülött korban is hasznos lehet sűrű szövésű anyaga miatt, ami a széklet nagy részét felfogja, de később is ajánlott a használata, ugyanis nagyban megkönnyíti a kakis pelenkák, betétek kezelését.
Használat: A pelenka betét tetejére kell tenni, de ügyelj arra, hogy sehol ne lógjon ki, mert kivezetheti a nedvességet.
A székletet egy mozdulattal a wc-be dobhatod, vagy ha hígabb, akkor erős tus alatt levereted a fennmaradót, ez által nem kell súrolnod a kakis pelenkát.
Használatával a mosható pelenkáid belsejét megóvód az esetleges foltoktól

Azért használd a detKKo mosható törlőkendőjét, mert gazdaságos, környezetkímélő megoldás és nem utolsó sorban a babád popsijának is jobb érzetet ad.
Miért? Mert nincs beáztatva semmilyen keverékbe, viszont benedvesítve azonnal használhatod.
A pelenkázásig tartsd szárazon.
A pelenkázás előtt nedvesítsd be a kendőt.
Erre a célra megfelel egy szórófejes flakon, amibe tiszta vizet, vagy babfürdetős vizet tegyél, esetleg pár csepp teafa vagy levendula olajat.
Néhány fújás és kész is az olcsó nedves törlőkendő.
Használat után a pelenka mellett, tárolhatod, együtt moshatod 60 fokon. Vasalni lehet, de nem szükséges. Nagyon gazdaságos, olcsó megoldás.
A mosása fillérekbe kerül, és akár 300 alkalommal is kimosható.
Nem csak mosható pelenka mellé ajánljuk.
Konyhai törlőkendőnek, és mosható zsebkendőnek is kiváló.

Ha mosható pelenka használata mellett döntöttél nem kell popsi krémet használnod.
Kivétel az az eset, amikor babád popsija kiütéses lenne.Pl:fogzás miatt,vagy ha olyan szárazon tartó használata miatt, amit nem bír a babád bőre.
Ilyen esetben próbálj meg minél természetesebb anyagból készült termékeket használni.

Szeretném jelezni, hogy termékeimre 3 hónap garanciát vállalok.
A garancia érvényesíthető cérna és varrat bomlásra, patent cserére, javításra, tépőzár javításra és gumi cserére.
Ebben az esetben a vissza postát a vevő állja!
Egyéb, nem rendeltetésszerű használatból eredő hibákért nem tudok felelősséget vállalni!